Tennistraining in Zuidlaren en Annen

Trainingen

Junioren


Binnen het tennis wordt er volgens het KNLTB Tennis Kids TOF-programma les gegeven. Dit draagt bij aan een betere ontwikkeling van het kind bij tennis. Afhankelijk van de leeftijd en de vaardigheden van kinderen t/m 14 jaar worden ze in de groepen Rood, Oranje en Groen geplaatst. Hierbij zijn aangepaste ballen en is de grootte van het speelveld per niveau verschillend. Dit alles om de ontwikkeling van het kind te verbeteren. Kinderen vanaf 10 jaar die een bovengemiddeld niveau hebben, spelen met de ballen waar volwassenen ook mee spelen. Voor meer informatie over KNLTB Tennis Kids ga naar Tennis Kids TOF 


Tennisschool Westlaren streeft ernaar om de kinderen tennis als sport nummer 1 te laten ervaren. Dit houdt in dat wij graag zien dat ze naast het trainen ook vrij gaan spelen en deelnemen aan verschillende clubactiviteiten. 


Buiten tennistrainingen organiseert Tennisschool Westlaren in samenwerking met de verenigingen wedstrijden, kampen en andere activiteiten. Allemaal voor een gezonde ontwikkeling van het kind. Geestelijk, lichamelijk en op sociaal gebied.

Tot slot organiseert Tennisschool Westlaren mentor trainingen. Dit is een uniek concept waarbij het sociale aspect van tennis benadrukt wordt en jong en oud met elkaar tennissen. Dit ”mini kamp” wordt bij onze 2  verenigingen georganiseerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar "mentortraining" hieronder.


Wanneer u uw kind aan wilt melden voor de tennistrainingen bij Tennisschool Westlaren kunt u het aanmeldformulier invullen en we zullen daarna snel contact met u opnemen.


LET OP! Ook voor de jeugd is het noodzakelijk dat ieder kind eerst lid wordt van de betreffende club/vereniging voor er deelgenomen kan worden aan de trainingen.Senioren


Bent u beginnend speler of speelt u al een langere tijd? In beide gevallen bent u aan het juiste adres. Voor senioren zijn er trainingen voor tennis in groepen van 4 of 8 personen. Daarbij is er de keuze om 1 of 1,5 uur te trainen en ook om 1 of meerdere keren per week te trainen. Dit is mogelijk in zowel de zomer- als de winterperiode. Naast dat trainingen goed zijn voor uw ontwikkeling als speler doen wij onze uiterste best om u in een geschikte groep te plaatsen waardoor tennis meer wordt dan enkel sporten en ook het sociale aspect zeker aan bod komt. Naast het trainen stimuleren wij competitie en wedstrijden. 


LET OP! Er is altijd een lidmaatschap nodig bij de betreffende club/vereniging voor u de trainingen buiten wilt kunnen volgen. Bij wintertrainingen in de blaashal is dit niet het geval maar dan kunt u ook geen gebruik maken van de buitenbanen in de winterperiode.


Wanneer u zich aan wilt melden voor de tennistrainingen bij Tennisschool Westlaren kunt u het aanmeldformulier invullen en we zullen daarna snel contact met u opnemen.


Mentortraining


Gedurende het zomerseizoen vinden er elk jaar weer de mentortrainingen plaats. Deze trainingen worden verzorgd door één van de trainers van Tennisschool Westlaren waarbij de trainer ondersteund wordt door de eigen jeugd van de club. Elke groep wordt begeleidt door zowel de trainer als door enkele jeugd leden waarbij de ‘assistent trainers’ altijd enkele jaren ouder zijn dan de groep die training heeft. Deze trainingen worden vaak gratis of tegen een kleine vergoeding aangeboden. Hiermee willen wij kinderen een tweede keer laten trainen in de week en het sociale karakter van tennis benadrukken. Het unieke van dit concept is dat er ook op de club gegeten kan worden. De kinderen eten, drinken, hebben plezier en tennissen samen. Dit bieden wij aan om de jeugd nog meer te enthousiasmeren en om de jeugd meer te laten kiezen voor tennis als sport nummer 1!